| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Dubomat

Organisatieprofiel

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Dubomat.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Dubomat levert sinds 1993 milieuvriendelijke en gezonde bouwmaterialen aan particulier, klusser, aannemer en bouwmaterialenhandel.
LocatiesKleinheidepad 14, Rucphen, gemeente Rucphen, NB
Omvang2 tot 10 personen
Producten/dienstenEcologische bouwmaterialen
Websitehttp://www.dubomat.nl
ContactBezoek Kleinheidepad 14 te 4715 RT RUCPHEN; Post Kleinheidepad eg 39, 9723 CV Groningen; Tel 050-5490449; e-mail info@dubomat.nl; open maandag t/m vrijdag 9-17 uur.
Duurzaamheid
MissieDubomat wil laten zien dat verantwoord bouwen onder handbereik ligt door materialen aan te bieden die zijn gemaakt van herwinbare grondstoffen, natuurlijk van samenstelling, met lage energiekosten gewonnen, geproduceerd en getransporteerd, die biologisch afbreekbaar en/of eenvoudig te hergebruiken zijn, en na toepassing bijdragen aan een ademend, geïsoleerd en beschermd binnenklimaat van woon- of werkruimten.
Actief inNoord-Nederland
Doelen-uitbreiden van het assortiment (zoals in 2015 met de Hembloc van Isohemp). - uitbreiden van de advies functie en dan (uiteraard) specifiek op het terrein van de ecologische bouwfysica,'cradle to cradle'en bio-based renovatie. -uitbreiding en versterking netwerk van mensen en bedrijven die bezig zijn met duurzaam bouwen met bvk. nieuwe vestigingen voor een landelijke dekking en bekendheid maar vooral ter verbetering van de verkrijgbaarheid van de materialen. Dit zal in de meeste gevallen een shop-in-shop constructie worden
OnderzoekDubomat is voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en producten. Producten worden alleen in het assortiment opgenomen als ze voldoende ecologisch zijn. Hierbij worden factoren zoals: winning grondstoffen, fabricage, transport en afval onderzocht. Naast het ecologische aspect is in onze optiek bij duurzaamheid ook van belang dat de producten makkelijk, prettig en effici├źnt toe te passen zijn.
InitiatievenVerbeteren advisering door deze meer zelfstandig aan te bieden, zie hiertoe de adviespagina op www.dubomat.nl
ResultatenDubomat is de enige groothandel in Noord Nederland met een ruime voorraad aan ecologische bouwmaterialen die allemaal voldoen aan strenge milieu- en gezondheidscriteria. Zonder uitzondering geldt voor deze producten dat ze van hoge kwaliteit zijn en de vergelijking met gangbare materialen glansrijk kunnen doorstaan. Toetsing van bouwproducten op duurzaamheid gebeurt in Nederland nog maar op zeer beperkte schaal. Veel minder dan in Duitsland. Veel van de producten die Dubomat importeert/ verkoopt zijn ook in Duitsland op de markt en daar veelal gekeurd en vergeleken met andere producten.
Certificaten- FSC