| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Begin: 
din 7 okt 2014 09:00
Eind: 
woe 19 nov 2014 17:00
Cursus van 2,5 dagen (7/10, 19/11 en een middag tussendoor op 21/10) voor ervaren procesbegeleiders die bij Noorden Duurzaam tafels willen begeleiden.

Noorden Duurzaam is met diverse partijen op hun verzoek bezig om nieuwe tafels in te richten. Daarmee gaat ook de behoefte aan procesbegeleiding groeien.

Daarom organiseren we de tweede cursus voor tafelbegeleiders.
Tijdens deze cursus worden deelnemers opgeleid in:
- Het opzetten van de tafels
- het begeleiden van tafels

We werken aan de hand van een casus, zelf ingebracht door de cursist of aangereikt vanuit een concrete vraag van de leden van Noorden Duurzaam. Hieraan wordt gewerkt vanuit de theorie over transitietafels zoals die door Vereniging Noorden Duurzaam is ontwikkeld. De theorie en praktijk wordt hiermee direct met elkaar verbonden.

Procesbegeleiders in Noord Nederland! Vereniging Noorden Duurzaam heeft jullie nodig. Doe mee met cursus tafelbegeleider op 7 oktober, 21 oktober (alleen de middag) en 19 november. Voor meer informatie: dirkjan.bours@noordenduurzaam.nl

Doelgroep: professionals met aantoonbare ervaring in procesbegeleiding die nieuwe en lopende tafels bij Noorden Duurzaam willen begeleiden.

Doel: zelfstandig tafels en tafelprojecten kunnen begeleiden, volgens de gezamenlijke werkwijze van de vereniging en gebruik makend van de faciliteiten van de vereniging; bij kunnen dragen aan de doorontwikkeling van de tafelmethode.

Inhoud:
- het concept van tafels en tafelprojecten;
- alle faciliteiten en materialen;
- tafelbegrotingen;
- cases, waaronder duurzame mobiliteit;
- opzetten van nieuwe tafels en tafelprojecten;
- organisatie van de vereniging Noorden Duurzaam;
- praktijkopdracht tussen de eerste en tweede cursusdag.


28 mei, gesprek met het ND-bestuur tijdens de cursus.

Cursusmaterialen:
- reader (digitaal, vooraf doornemen);
- eigen laptop meenemen.

Certificaat: deelnemers ontvangen een certificaat en worden vermeld in het register van tafelbegeleiders (begeleiding door een gecertificeerde begeleider is verplicht).

Kwartiermakers en tafelbegeleiders: de vereniging maakt onderscheid tussen tafelbegeleiders en kwartiermakers. Beiden hebben de cursus tafelbegeleider geolgd. Tafelbegeleiders begeleiden bestaande tafels, kwartiermakers richten nieuwe tafels op. Een tafelbegeleider werkt op uitnodiging van en voor rekening van een tafel. Kwartiermakers werken op uitnodiging van en voor rekening van het bestuur van de vereniging. Voor kwartiermakers komt er mogelijk nog een aanvullend cursusaanbod.

De cursus bouwt voort op de eerder aangeboden cursus in het voorjaar van 2014. Deelnamekosten voor deze try-out bedragen 250 euro excl. BTW en catering. Mail met Dirkjan Bours voor informatie en aanmelding.


28 mei, bij de afsluiting van de cursus.

Locatie: 
Groningen, Groningen
Javascript is required to view this map.
 
Socials