| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Van Swaay Harlingen bv

Organisatieprofiel

Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door een redacteur van de tafelatlas wordt onderhouden.
Bent u Van Swaay Harlingen bv? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Produktie- en groothandelsonderneming met een leidende positie in duurzaam hout.
Producten/dienstenDuurzaam geproduceerd hout
ContactVan Swaay Harlingen bv Bezoekadres : Industrieweg 10 8861 VH Harlingen Postadres : Postbus 158 8860 AD Harlingen Tel. (0517) 41 30 00 Fax (0517) 41 71 64 E-mail : info@vanswaay.nl KvK : 01055030
Duurzaamheid
Missie"We streven naar nul procent (hout)verspilling en zijn continu bezig met innovatieve duurzame oplossingen voor al ons materiaalgebruik. Wij hebben de UN Global Compact principes onderschreven en daarmee het belang van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit houdt in, dat wij naast het streven naar winst (Profit) ook rekening houden met het effect van onze activiteiten op het milieu (Planet) en dat wij oog hebben voor menselijke aspecten binnen en buiten ons bedrijf (People). " (Bron: website Van Swaay)
Actief inNoord-Nederland
Resultaten"Van Swaay levert uitsluitend 'duurzaam geproduceerd hout'. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit een duurzame bron (duurzaam beheerde bossen). De term 'duurzaam geproduceerd hout' zegt in dit geval niets over de verdere bewerking of duurzaamheid ('hoe lang het mee gaat') van het hout. Zo levert van Swaay ook verduurzaamd hout. De term 'verduurzaamd hout' slaat op de behandeling van hout om het te beschermen tegen micro-organismen (bacteriën en schimmels) of insecten (bijvoorbeeld de huisboktor en de meubelkever) om zo de levensduur van het hout te vergroten. Houtverduurzaming gebeurt onder andere door hout met creosoot of koperhoudende middelen onder vacuüm en druk te impregneren. Van Swaay levert het hout met een KOMO certificaat. Dit biedt zekerheid dat het is behandeld met in Nederland toegelaten middelen." (Bron: website Van Swaay)
Certificaten- Cradle to Cradle (CM) Certified