| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Brederoschool Groningen

Organisatieprofiel

Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door een redacteur van de tafelatlas wordt onderhouden.
Bent u Brederoschool Groningen? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
School voor openbaar basisonderwijs.
LocatiesIna Boudierplantsoen 3, Groningen, gemeente Groningen, GR
Omvangonbekend personen
Producten/dienstenBasisonderwijs
Websitehttp://www.brederoschool.nl
Contacthttp://www.brederoschool.net/index.php?page=25§ion=1
Duurzaamheid
MissieDe Brederoschool wil het voor alle kinderen mogelijk maken zich in een veilige en uitdagende leer- en werkomgeving breed en optimaal te ontwikkelen, gebruikmakend van effectieve, creatieve, sociale en innovatieve onderwijsmethodieken.
Actief inDe Wijert-Zuid (Gemeente Groningen), Noord-Nederland
DoelenDe Brederoschool wil graag een duurzame school worden. Duurzaam in curriculum, duurzaam in schoolgebouw en duurzaam in uitstraling naar buiten. We vinden het belangrijk dat kinderen zorgzaam zijn voor hun omgeving en ook in de toekomst een goed leven kunnen hebben. Om die reden willen we een voorbeeldschool worden voor heel Nederland, een school waarbij kinderen ambassadeurs en adviseurs zijn op het gebied van duurzame toepassingen. (schoolgids)
InitiatievenIn onze techniekruimte krijgen kinderen inzicht in technische mogelijkheden. Op het dak zijn verschillende toepassingen van duurzame dakbedekkingen te bezichtigen evenals diverse zonnepaneel-systemen. In de school is zichtbaar wat de zonnepanelen en energiebesparende maatregelen opleveren. Op allerlei plekken in de school wordt op een leuke manier gewezen op eigen gedrag. Zo wil de school een duurzaam steunpunt in de wijk zijn waarbij ieder die daar interesse in heeft te rade kan gaan bij de kinderen van de bovenbouw van de school.
Resultaten"Groningen heeft zijn ‘Groenste Groninger’ gevonden, zo meldt de gemeente Groningen. Juryvoorzitter Marjan Minnesma maakte bekend dat Marike Venema van de Brederoschool met het project ‘Brederoschool 3D-duurzaam’ de titel in de wacht heeft gesleept. De verkiezing, georganiseerd door gemeente en provincie Groningen, Dagblad van het Noorden en ForumDuurzaam heeft als doel het verzamelen van inspirerende ‘groene’ ideeën en initiatieven, die vervolgens weer bij een zo breed mogelijke doelgroep onder de aandacht worden gebracht." (Bron: GIC, 13-12-2012)