| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
NoordBaak

Organisatieprofiel

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van NoordBaak.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
LocatiesHereweg 85CIII, Groningen, gemeente Groningen, GR
Omvang2 tot 10 personen
Producten/dienstenProjectmanagement en advies duurzame projecten, wereldburgerschap onderwijs, MVO, circulaire economie, duurzaam beleid gemeenten,
Websitehttp://www.noordbaak.nl
Contacthttp://www.noordbaak.nl/contact
Duurzaamheid
MissieNoordBaak helpt bedrijven, overheden en scholen bij het verduurzamen van hun organisatie, beleid, onderwijs. Wij willen bijdragen aan vorming van verantwoordelijke burgers en meebouwen aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.
Actief inNoord-Nederland
DoelenDuurzaamheid breed implementeren en verankeren in het onderwijs, het overheidsbeleid en de bedrijfsvoering in Noord-Nederland.
OnderzoekNVT
InitiatievenNoordBaak is gevestigd in een huurpand. Het kantoor is onlangs middels recycling en hergebruik van kantoormeubelen heringericht. Op dit moment wordt met de verhuurder onderhandeld over het vervangen van alle TL-verlichting voor LED-verlichting (in de vorm van Green Lease). Ook heeft NoordBaak plannen om haar diensten te internationaliseren en breed Europees uit te zetten.
ResultatenOnze dienstverlening is direct gerelateerd aan duurzaamheid. Zoals de ontwikkeling en uitvoering van onderwijsactiviteiten over mondiaal burgerschap, in de vorm van lespakketten, lessen, trainingen, interactieve projecten en workshops. Daarnaast voeren we projectmanagement van duurzame projecten en helpen we bij het ontwikkelen van duurzame initiatieven van burgers en organisaties. In het kantoor van NoordBaak wordt uitsluitend biologisch en fair trade food & beverage gebruikt. Er is een bewust beleid op het gebied van duurzaam inkopen, hergebruik van middelen, afvalscheiding en duurzame mobiliteit. NoordBaak is een erkend leerbedrijf met het ECABO-keurmerk en is een 'huiskamer' voor stagiaires, vrijwilligers, onderzoekers en geeft aandacht en ruimte aan mensen die op zoek zijn naar een baan. We voeren een open-deur-beleid voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid.
PresentatiesVerzorgt op verzoek inleidingen, presentaties of gastcolleges over duurzaamheid in de eigen sector, de eigen organisatie of van de eigen producten/diensten.