Bewerkt door Piet Zijlstra op 24-12-2014
Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van PolyCiviel.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Visie: Werken aan de betere wereld van morgen met als doel de leefbaarheid voor onze kindskinderen te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Dat is mijn verantwoordelijkheid naar de volgende generatie. Ik verleg grenzen van ruimte en bereikbaarheid. In de praktijk betekent dat: buiten de kaders denken, grenzen opzoeken en meedenken met de klant om een totaaloplossing te bieden.
LocatiesKalkoven3, Leek, gemeente Leek, GR
Omvang1 (zzp of particulier of eenpersoons huishouden) persoon
Producten/dienstenCiviele Techniek, Wegdekreflectie, Bruggen, Bouw, Riolering, Productinnovatie, Procesinnovatie, Projectmanagement, Aanbesteden, Asfaltonderhoud, Bouwbegeleiding, Directievoerder, Toezichthouder
Websitehttp://www.polyciviel.nl
Contactinfo@polyciviel.nl (+31) 6 46715859
Duurzaamheid
MissieWerken aan de betere wereld van morgen met als doel de leefbaarheid voor onze kindskinderen te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Dat is mijn verantwoordelijkheid naar de volgende generatie. Als civieltechnisch adviseur in infrastructurele projecten beïnvloed ik de ruimte om ons heen. Dat stimuleert mij bewust na te denken over de invulling, de aanpassingen, gebruik van grondstoffen èn de middelen waarmee we werken. In de praktijk betekent dat: buiten de kaders denken, grenzen opzoeken en meedenken met de klant om een totaaloplossing te bieden. Duurzaamheid binnen de civiele techniek staat nog relatief in de kinderschoenen. Het continue creatieve oplossingen bedenken en uitvoeren om de doelen waar te maken is mijn passie
Actief inNoord-Nederland
Diensten- Strategie en duurzame innovatie
- Materiaalkundig onderzoek voor duurzame innovatie
- Seminars en cursussen voor duurzame innovatie
- Duurzaam inkopen
DoelenMet zo weinig mogelijk energie (CO2 uitstoot besparen) in het kader van openbare verlichting zoveel mogelijk verkeers- en sociale veiligheid bewerkstelligen door wegdekreflectie.
Onderzoekhttp://pietzijlstra.blogspot.nl/2014/02/onderzoek-lichtreflectie-van-bestrating.html http://pietzijlstra.blogspot.nl/2014/12/wegdekreflectieplein-op-infratech-2015.html http://pietzijlstra.blogspot.nl/2013/11/minder-criminaliteit-en-meer-sociale.html
InitiatievenOnderzoek naar toepassing van olivijn in de openbare ruimte om CO2 te compenseren. (Zowel in verhardingsmaterialen als waterkwaliteit.)
ResultatenInmiddels ligt in Nederland ca. 250.000 m2 reflecterend wegdek en wordt bespaard op openbare verlichting. Daarnaast wordt de verkeersveiligheid hier door verhoogd. (De maatschappelijke kosten van verkeersongevallen in Nederland zijn per jaar € 12,5 miljard!)
PresentatiesVerzorgt op verzoek inleidingen, presentaties of gastcolleges over duurzaamheid in de eigen sector, de eigen organisatie of van de eigen producten/diensten.