| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Noorden Duurzaam werkt met tafels (thema-, sector- gebieds- of ketengericht). Elke tafel wordt begeleid vanuit de vereniging. Dat versnelt het op gang komen van een tafel en maakt dat tafels uniform werken en zo gemakkelijk kunnen samenwerken. Voor die begeleiding organiseert Noorden Duurzaam periodiek een cursus.

body

Afgelopen voorjaar hebben zeven cursisten de eerste cursus voor tafelbegeleider met goed gevolg en dus met certificaat afgesloten. Binnen de vereniging was sterk behoefte aan ervaren procesbegeleiders. Zij worden al ingezet om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar samenwerking volgens de tafelmethodiek van Noorden Duurzaam. Gelukkig hebben wij nu een team dat breed inzetbaar is voor het begeleiden van tafels. Expertise en interesse van de nieuwe tafelbegeleiders lopen van het verduurzamen van kleding- en voedingsketens tot de duurzame ontwikkeling bij woningcoöperaties, onderwijsinstellingen en ziekenhuizen.   

De groei gaat door. We voeren veel gesprekken met potentiële nieuwe leden, met elk hun eigen duurzame ambitie. Om aan de vraag naar nieuwe tafels en tafelprojecten te kunnen voldoen zijn weer nieuwe tafelbegeleiders nodig. Daarom wordt dit najaar een tweede cursus tafelbegeleider aangeboden. Cursusdata zijn 7 oktober, 21 oktober (middag) en 19 november. Vijf mensen hebben zich inmiddels aangemeld. We hebben plek voor tien.
Aanmelden kan nog bij DirkJan Bours (dirkjanbours@noordenduurzaam.nl).

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst