| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Natural Plastics

Organisatieprofiel

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Natural Plastics.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Natural Plastics werkt samen met geselecteerde agentschappen die hun duurzame producten verkopen. Voorwaarde is aantoonbare, duurzame betrokkenheid.
LocatiesDe Trompet 2212, Heemskerk, gemeente Heemskerk, NH
Omvang2 tot 10 personen
Producten/dienstenBiobased producten voor buitenruimte. Biologisch afbreekbare ondergrondse boomverankering. Biologisch afbreekbare watergeefsheets, biologische afbreekbare drainage. CO2-compensatie, duurzaamheidslabel A, Green Deal, Social return in investment. Veranker uw boom met afval uit de voedselindustrie.
Websitehttp://www.naturalplastics.nl
ContactTelefoon: 0251-228455 Mail: Info@naturalplastics.nl www.naturalplastics.nl Vestigings- en postadres: De Trompet 2212 postcode 1967NW in Heemskerk
Duurzaamheid
MissieNoord-Nederland boompaalvrij maken, het is zonde bomen te kappen, er palen van te maken om een nieuwe mee vast te zetten. Oplossing is door middel van een systeem, vervaardigd uit afval uit de voedselindustrie een biologisch afbreekbare boomverankering (kluitverankering) toe te passen, inclusief een drainage en een watergeefsheet. Natural Plastics ontwerpt en produceert biobased producten voor de buitenruimte, die geen schadelijke gevolgen achterlaten in de natuur. Gevolg: CO2-compensatie (233 km uitstoot van een auto per boom), Betere groei door ondergrondse verankering, behoud kostbare grondstoffen, esthetischer, biologisch afbreekbaar, toepasbaar voor iedereen, goedkoop.
Actief inNederland, Noord-Nederland
DoelenDuurzaamheidsdoelen:Een bijdrage te leveren aan onze gezamenlijke klimaatdoelstellingen door middel van het ontwikkelen van producten gemaakt uit reststromen uit de agri- en de tuinbouw. Verder het begeleiden van overheden en bedrijven in het versneld gebruik van duurzame producten door middel van de succesvolle methode Magneet (Green Deal C-199. Het opwaarderen van reststromen zoals gras en bladeren. Momenteel partner in een project waar wij bezig zijn om van bermgras strooizout te maken en de restvezels op te waarderen tot bijvoorbeeld verkeersmeubilair.
OnderzoekOnderzoek naar nieuwe mogelijkheden in de buitenruimte voor toepassing van biobased producten naast de reeds op de markt gebrachte producten zoals ondergrondse boomverankering, drainage, sheets en verkeersborden.. In verband met concurrentie kunnen wij daar natuurlijk nog niet mee naar buiten treden. Verder onderzoek naar mogelijkheden betreffende het opwaarderen van reststromen zoals blad en gras en toepassingen van folies en onkruid voorkomen in plaats van onkruid bestrijden in bermen.
InitiatievenOntwikkelen nieuwe producten met oorsprong uit hernieuwbare bron.
ResultatenIn Nederland twee Green Deals met de Rijksoverheid in Den Haag In Nederland in 2012 gekozen tot Sustainable Hero 2012 Finalist Herman Wijffelsprijs 2013 en European Bioplastics Award In Nederland al meer dan 85.000 bomen geplant, in meer dan 30 gemeenten al vermeld in de bestekken. In diverse langen in het buitenland worden onze producten ook toegepast zoals bijvoorbeeld in Nieuw Zeeland en Japan.
PresentatiesVerzorgt op verzoek inleidingen, presentaties of gastcolleges over duurzaamheid in de eigen sector, de eigen organisatie of van de eigen producten/diensten.