| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Veertien studenten starten een moestuin op Zernike. De oogst willen ze gebruiken voor een pop-up restaurant.

body

‘De moestuin wordt de voortuin van het Zernike’, vertelt Frank van der Waals (22), initiatiefnemer van de moestuin en ex-student academische pabo. Als je het terrein op fietst, komt de tuin aan de rechterkant. ‘Dat is een fantastische plek. We beginnen met 150 m2, maar hopelijk kunnen we snel doorgroeien.’

De tuin is een initiatief van Frankville, een groep van veertien studenten die zich bezighoudt met duurzaamheid en saamhorigheid. En een moestuin past daar prima bij, maar grond regelen via de gemeente bleek te duur. En toen ontmoetten ze twee meisjes die een moestuin wilden beginnen op het Zerniketerrein. ‘Zij hadden het idee en wij hadden de mankracht,’ vertelt oprichter van Frankville Van der Waals.

Ook de universiteit was enthousiast en geeft de studenten nu de kans tegen de administratieve kosten van 14 euro per jaar een stuk grond gebruiken.

Lees meer:

 
Socials