| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Vanaf april 2013 start, in een gedeelte van het voormalig pand van Wasserij de Blinde in Heerenveen, de Groene Banen Fabriek. Dit project wil banen creƫren die het gebruik van fossiele brandstoffen vermindert en/of het hergebruik van materiaal bevorderd.

body

De Groene Banen Fabriek werkt samen met een Fries designbureau en gaat van reststoffen meubels en objecten maken die op internationale designbeurzen worden gepresenteerd voor het kooppubliek. Daarnaast worden later in het jaar in de Groene Banen Fabriek opvouwbare elektrische steps gemaakt waarmee forenzen vanaf het treinstation of parkeerplaats mee naar hun werk kunnen rijden.

Ook wordt werkgelegenheid bevorderd door nieuwe samenwerkingen met Friese bedrijven. Zo kunnen inwoners straks in de Groene Banen Fabriek advies aanvragen over zonne-panelen en/of woning-aanpassingen, groenteabonnementen bestellen en groentetuin-advies krijgen. Het werk wordt uitgevoerd door Friese bedrijven, waarbij zij geschoolde mensen inhuren van de Groene Banen Fabriek.

In samenwerking met een telemarketingbureau worden Nederlandse winkeliers geholpen met het vindbaar worden via mobile apps. Ook kunnen ZZP-ers gebruik maken van telemarketingdiensten.

Ten slotte zal de Groene Banen Fabriek de medewerkers gaan leveren voor een nieuw op te richten bedrijvencoƶperatie met als doel geld te besparen op de energienota.

Kinderen van basisscholen in de provincie krijgen de mogelijkheid om over duurzaamheid te leren door zelf een zonne-oven te maken en zij gaan hun woon-omgeving mooier maken door guerrilla gardening acties. (leuke tuinplanten op onverwachte plekken)

Lees verder op:

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst