Bewerkt door Sandra Meijers op 23-5-2015 in Bedrijven en private instellingen
Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door een redacteur van de tafelatlas wordt onderhouden.
Bent u Biogas Centrum Groningen? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Biogas Centrum Groningen is opgezet om een bijdrage te leveren aan het realiseren van de groen gas doelstellingen door middel van biogas productie via vergisting van biomassa.
LocatiesHoendiep 270-B, Hoogkerk, gemeente Groningen, GR
Omvangonbekend personen
Producten/dienstenOptimalisatie van biogasproductie door voorbewerking van biomassa, Gebruik van laagwaardige energie voor verwarming, Ontsluitingstechnieken voor biomassa, Capaciteitsverhoging biogas productie, Verwerking digestaat, Vergroening biogas, Mineralen toepassing vanuit digestaat bewerking
Websitehttp://www.biogascentrumgroningen.nl/nl/
Contacthttp://www.biogascentrumgroningen.nl/nl/contact-bcg/contact
KvK01173025
Duurzaamheid
MissieHet doel van BCG is het aanbieden van experimentele onderzoeksfaciliteiten op het gehele gebied van vergisting en biogas, en het verzorgen van cursussen en opleidingen op dit gebied. Ondernemers, overheden of kennisinstellingen kunnen hun vragen of hypotheses in de praktijk toetsen met behulp van de onderzoeksfaciliteit. Tevens wordt vanuit de onderzoeksfaciliteit kennis ontwikkeld en openbaargemaakt.
Actief inNoord-Nederland
DoelenBiogas Centrum Groningen is opgezet om een bijdrage te leveren aan het realiseren van de groen gas doelstellingen door middel van biogas productie via vergisting van biomassa. BCG doet dit door het opbouwen en inzetten van testfaciliteiten voor derden, het uitvoeren van eigen onderzoek en de verspreiding van bestaande kennis via een digitaal handboek en verzorgen van op de praktijk gerichte opleidingen en cursussen. Ook is via BCG een vragenloket geopend. Deze testfaciliteiten worden in het kader van het project ingezet in verschillende deelprojecten, waarin een groot aantal bedrijven en organisaties participeert. Hiermee is gewaarborgd dat vragen en problemen die vanuit de praktijk zijn ontstaan worden aangepakt. Vanuit de industrie worden initiatieven opgezet om op industriƫle schaal biogas te gaan produceren.