Bewerkt door Peter A.J. Bootsma op 23-5-2015
Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door een redacteur van de tafelatlas wordt onderhouden.
Bent u Vitalis? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Vitalis is een familiebedrijf dat in 1989 is opgericht en gevestigd is in Drachten. Het team werkt dagelijks voor consumenten, paramedici en zorgcentra in heel Nederland. In hun eigen werkplaats kunnen ze de producten afstemmen op individuele wensen en behoeften. Bovendien kan Vitalis onderhoud verzorgen van de producten die geleverd worden. In noodgevallen staat er een spoedservice 24 uur per dag, 7 dagen per week voor de klant klaar.
LocatiesJade 32, Drachten, gemeente Smallingerland, FR
Omvang50 tot 100 personen
Producten/dienstenADL, Anti-decubitus, Bad, douche en toilet, Bedden en basismatrassen, Bedpanspoelers, Fysiotherapie, Interne logistiek, Medicijndistributie, Medische apparatuur, Meubilair, Mobiliteit, Obesitas hulpmiddelen, Tillen en transfers, Verpleeghulpmiddelen, Weegapparatuur
Websitehttp://www.harting-bank.nl/
ContactTel: (0512) 58 38 38 Fax: (0512) 52 49 82 Postbus 495 9200 AL Drachten
KvK01057582
Duurzaamheid
MissieIn de 23 jaar dat Vitalis actief is willen ze mensen zo comfortabel en actief mogelijk laten wonen en leven en de zorgverleners een veilige en prettige werkomgeving bieden. Dit zijn de uitdagingen die Vitalis aangaat. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hierbij hoog in het vaandel.
Actief inNoord-Nederland
Doelen• Uitvoeren van een mobiliteitsscan (uit de milieubarometer is gebleken dat de grootste milieubelasting voortkomt uit vervoer) • Inkopen groene energie bij nieuwe energieleverancier • Bedrijfspand zoveel mogelijk voorzien van LED-verlichting • Er wordt door de afdeling inkoop een beleid opgesteld waarin ook MVO bij fabrikanten en andere toeleveranciers wordt gecheckt
OnderzoekVitalis heeft op 03 november 2011 de koplopers-prijs gewonnen. Dit is de prijs voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen in de gemeente Smallingerland. (Bron: http://www.smallingerland.nl/eCache/63193/Milieu-Duurzaam_Ondernemen)
Onderzoek- DuOn-quickscan
Resultaten• Fietsplan voor medewerkers • Al het drukwerk van Vitalis heeft een FSC keurmerk (internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert) • Alle personenauto’s hebben een groen energielabel (Bron: http://www.vitaliszorg.nl/maatschappelijk-verantwoord-ondernemen,311.html)
Certificaten- FSC