Bewerkt door Marloes Mensink op 15-11-2011
Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Beheervereniging Doorzon Wilhelminastate.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
‘Doorzon’ beheert een installatie van 87 zonnepanelen,berekend op 12.500 kWh, voor bewoners van ‘Wilhelminastate’. De installatie is aangebracht op het platte dak van het gebouw, de voormalige HTS waarin 24 koopappartementen zijn aangebracht.
LocatiesMolenstraat 34B , Leeuwarden , gemeente Leeuwarden, FR
Producten/dienstenzonnepanelen, appartementen complex.
ContactOrganisatie gemeente Leeuwarden Contactpersoon Mevr. Jadranka Cace Telefoonnummer 058 233 8615 Voor meer informatie: http://www.urgenda.nl/bouwen-aan-de-beweging/duurzame-koplopers/koploper.php?ID=332
Duurzaamheid
MissieBeheervereniging Doorzon wil een bijdrage leveren aan het streven naar meer duurzaamheid.
Actief inNoord-Nederland
OnderzoekDoorzon beheert een installatie van 87 zonnepanelen voor bewoners van het appartementsgebouw Wilhelminastate in Leeuwarden. De energieopbrengst wordt direct benut voor Wilhelminastate; de overige productie gaat naar het openbare net. Doorzon beheert een transitierekening voor de verdeling van de opbrengst. Er is geen winstoogmerk.
ResultatenIn oktober 2010 werd de installatie in gebruik genomen. Op het voorste deel van het platte dak zijn 87 panelen van het type Solarworld in drie strengen van resp. 30, 30 en 27 geplaatst, in totaal berekend op 12.500 kWh. De panelen zijn verdeeld over 3 omvormers. De installatie is dusdanig verzwaard en gekoppeld dat constructie stormvast is.