| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Begin: 
vri 28 mei 2010 15:00
Eind: 
vri 28 mei 2010 18:00
Opening Grand Theatre Cafe, met een inrichting geinspireerd op C2C.

28 mei 2010 is de opening van de duurzame inrichting van de foyer in het Grand Theatre in Groningen. De inrichting wordt ontworpen en geproduceerd door C2C designer Melle Koot. Het Grand en Gruin willen een educatief product maken voor jeugd en het reguliere publiek zodat de inrichting niet op zichzelf staat maar de basis vormt voor educatie/voorlichting over duurzaam design/C2C.

Melle; " Dit project is voor mij een project waarvoor ik om het uiterste te bereiken verschillende waardevolle samenwerkingen ben aangegaan en met totaal nieuwe materialen ben gaan werken. C2C is een geweldig inspirerend stuk gereedschap wat een enorme kruisbestuiving veroorzaakt."

Het project is genomineerd voor de Rabobank stimuleringsfonds. Wie de nominatie wil steunen kan op www.rabobanksf.nl een stem uitbrengen.

(Bron: Gruin)

"Het Grand Theatre in de stad wil de foyer opnieuw inrichten. Het liefst helemaal C2C is de gedachte. Ontwerper Melle Koot heeft, namens het House of Design, de opdracht hiervoor gekregen. Adviesbureau Hunesus gaat nu zijn werkwijze doorlichten op duurzaamheid. Martin Smit van het bureau zegt: “Met Melle Koot gaan we bekijken wat voor producten en materialen hij wil gebruiken. Zijn dat wel gezonde producten of moet je het anders doen? Ook de processen nemen we onder de loep. Met wat voor middelen ga je het product maken? Wat voor energie en water gebruik je in het proces? En we kijken of hij in het ontwerp al rekening houdt dat je na verloop van tijd de materialen 100% kunt hergebruiken, een belangrijk principe van C2C. Al dat soort aspecten lopen we door.”"

(Bron: www.duurzaamstestad.nl)

 
Socials