| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Om te laten zien wat Noorden Duurzaam doet, publiceren we elke maand een aantal hoogtepunten in de vorm van een nieuwsbericht.

body

Indicatorenproject
De thematafel Duurzaamheidsindicatoren is bezig met de afronding van het Indicatorenproject. De tafel heeft een prototype gemaakt voor alle tafels, dat gebruikt kan worden voor het invoeren van indicatoren. Deze checklist maakt dit invoeren van indicatoren een stuk makkelijker. De vragen die gesteld worden zijn afgestemd op de ambities van de gebruiker, waardoor de checklist voor iedere tafel een waardevolle toevoeging is. Tafels die dit willen kunnen er al mee aan de slag.

DuurzaamDoor gaat door
Er komt een nieuwe versie van DuurzaamDoor, het kennisprogramma voor sociale innovatie. Eén van de dingen die gaat gebeuren is dat er een overzicht wordt gemaakt van regionale netwerken voor duurzame ontwikkeling en hun aanpak. Noorden Duurzaam juicht dit toe. Zo hoeven we niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden en kunnen we van elkaar leren. Er zal een landelijke tafel voor regionale duurzaamheidsnetwerken worden samengesteld. Het werken met tafels, zoals Noorden Duurzaam dat ook doet, wint dus aan populariteit.

Social Impact Day
November vorig jaar vond de Social Impact Day plaats. Noorden Duurzaam was mede-initiatiefnemer voor dit evenement over ondernemen met economische en maatschappelijke meerwaarde. Er was veel belangstelling voor en dus is er door de initiatiefnemers gesproken over een vervolg. Er is daarnaast ook gesproken over een samenwerkingsverband voor sociale ondernemingen, mogelijk in de vorm van een tafel.

Onderzoek herbestemming
Door studenten van de Hanzehogeschool wordt onderzoek gedaan naar de herbestemming van leegstaande boerderijen. Bent u hierin geïnteresseerd dan kunt u met Noorden Duurzaam de contactgegevens van de studenten opvragen.

Duurzame kerken
De Katholieke Kerken van Noord Nederland willen stappen zetten op het gebied van duurzaamheid en hebben hiervoor verbinding gezocht met Noorden Duurzaam. Er is een project in voorbereiding waarbij iemand van Noorden Duurzaam gaat deelnemen in de adviesraad.

Duurzame Inzetbaarheid bij de Luchtmacht
De vliegbasis Leeuwarden wil beleid gaan ontwikkelen om Duurzame Inzetbaarheid meer te stimuleren. Majoor Maj Kivist organiseert hiervoor een interactieve sessie met haar team om zo een meer inhoudelijke kennis te ontwikkelen teneinde beleid te kunnen opstellen en uit te dragen. Leden van de Thematafel Duurzame Inzetbaarheid zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze themabijeenkomst.

Doe mee met nieuwe initiatieven
* Noorden Duurzaam heeft Frank Bucher van Xiriton mogen verwelkomen als lid. Hij houdt zich voor Acroniq bezig met Xiriton-technologie. Xiriton is een duurzaam ecobeton waarin grasvezels verwerkt zijn. Noorden Duurzaam gaat samen met Frank Bucher aan de slag met circulaire economie in de bouw. Wil je hierover mee praten en denken? Dan ben je van harte welkom!

* Marina de Giorgi is een Italiaanse vrouw met een internationaal netwerk op het gebied van corporate social responsibility. Noorden Duurzaam is geïnteresseerd hierin en gaat dus graag de samenwerking met haar aan. Wij komen hiervoor graag in contact met internationaal georiënteerde Noordelijke bedrijven, die samen met Marina en Noorden Duurzaam aan de slag willen met corporate social responsibility.

Interesse? Mail naar info@noordenduurzaam.nl

Tip de redactie
Heb je een tip voor de webredactie over wat er zoal speelt in de vereniging? Laat het ons dan weten! Mail je tip naar webredactie@noordenduurzaam.nl

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst