| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Op donderdag 13 april vindt in het provinciehuis in Assen het Duurzaam Drenthe Event plaats. Dit jaarlijkse evenement, dat in voorgaande jaren Duurzame Dates Drenthe heette, is gericht op het stimuleren van duurzaamheid. Het wordt georganiseerd door Drenthe in Transitie (DIT), IVN, de Kamer van Koophandel en de Provincie Drenthe. Noorden Duurzaam is, net als in 2016, partner van het event. De vereniging zal een centrale ontmoetingsplek inrichten en workshops organiseren.

body

Sprekers
André Faaij, wetenschappelijk directeur van de Energy Academy Europe, zal als dagvoorzitter het programma openen, waarna de middag wordt ingeleid door gedeputeerde Tjisse Stelpstra. Keynote speaker voor het event is Thomas Rau. Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffenschaarste.

Awards
Er worden deze middag 3 Awards uitgereikt: de Dates-award, de juryprijs voor het Duurzame Drentse Bedrijf/initiatief van 2017, de publieksprijs en - nieuw dit jaar - de Willie Wortel Award. Voor al deze Awards kunnen mensen, bedrijven en initiatieven worden genomineerd. Tijdens het event kan er gestemd worden voor de publieksprijs.

Willie Wortel
Er zijn veel mensen met goede duurzame ideeën. Het Duurzaam Drenthe Event wil hen graag helpen met de ontwikkeling en realisatie van hun idee en hen de kans geven kennis te maken met mensen uit het bedrijfsleven en andersom. Hiervoor is de Willie Wortel Award in het leven geroepen. Het idee voor de Award moet gaan om een duurzame innovatie waarbij (technische en praktische) haalbaarheid belangrijk is.

Programma
Je kunt tijdens het Duurzaam Drenthe Event deelnemen aan diverse inspirerende workshops. Op de ‘Dateplaza’ zullen de genomineerde bedrijven en initiatieven zich presenteren en is er de gelegenheid kennis uit te wisselen met adviseurs van o.a. Noorden Duurzaam, de Kamer van Koophandel en overheden. Het duurzaam Drenthe Event begint om 12.30 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten met een netwerkborrel.

Meer informatie
Kijk voor het nomineren van een duurzame Drent of voor meer informatie over de Awards, de sprekers en het programma op de website: https://www.provincie.drenthe.nl/onderwerpen/natuur-milieu/losse-pagina'/duurzame-dates/
U vindt hier ook inspirerende filmpjes en interessante sites over duurzaamheid en meer informatie over het Duurzame Koffertje.

 
Socials