| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Op 9 november a.s. wordt de eerste Social Impact Day Groningen georganiseerd in het Groninger Forum aan het Hereplein 73 in de stad.Gastsprekers zijn Willemijn Verloop ( War Child , Social Enterprise.nl), Jan Rotmans ( hoogleraar Transitiekunde EUR ) en Ben Cohen ( Ben & Jerry's Ice ).De organisatie van dit evenement is in handen van Buro Bries uit Groningen.

body

Social Impact Day Groningen wordt georganiseerd om ondernemers uit de regio te laten zien hoe ze als onderdeel van hun bedrijfsvoering naast financiële meerwaarde ook maatschappelijke meerwaarde kunnen realiseren.

Er wordt een inspirerend programma georganiseerd om ondernemers te inspireren, te leren en te faciliteren om meer social impact (maatschappelijke meerwaarde ) te realiseren. Met dit evenement willen de organisatoren Groningen op de kaart zetten als regio waar maatschappelijk rendement gecombineerd wordt met financieel rendement. Een regio waar kansen zijn voor ondernemers met een maatschappelijke meerwaarde.

Ondernemen met maatschappelijke meerwaarde, wat is dat precies ?

Ondernemen wordt steeds vaker gezien als oplossing voor veel (sociale en maatschappe- lijke) problematiek of uitdagingen: verbeter de wereld, begin een bedrijf. Steeds meer ondernemers zien het oplossen van maatschappelijke problemen als het doel van hun bedrijf: ze willen sociaal-maatschappelijke impact creëren. Sociale ondernemingen zijn hiermee een sterk groeiende groep. Dit fenomeen is een trend waar men niet meer omheen kan. Het onderwerp spreekt jonge startende ondernemers aan én mensen die een succesvolle carrière achter de rug hebben. Bovendien is er interesse vanuit bestaande bedrijven die al ‘succesvol’ zijn, die nu iets willen doen voor de maatschappij, of samenwerking willen verkennen met sociaal ondernemers.

Groningen als hub

Groningen is zowel een fantastische stad als een boeiende regio. In en rondom Groningen gebeurt veel op het gebied van sociale innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Toch staat Groningen lang niet overal bekend als hub voor sociaal ondernemerschap. Met dit evenement willen de organisatoren sociaal ondernemen vieren, stimuleren en faciliteren in en rondom Groningen. De stad en regio Groningen moet op de kaart worden gezet als dé regio voor sociaal ondernemerschap in Nederland. Dit betekent onder meer dat ervoor gezorgd moet worden dat de juiste verbindingen ontstaan, zodat alle doelgroepen die zich bezig (willen) houden met sociaal ondernemerschap (starters, bedrijven, instellingen, gemeente, provincie) elkaar vinden.

Groningen staat al bekend als innovatieve en ondernemende regio. Dit wordt versterkt door Groningen als sociaal innovatieve en ondernemende regio op de kaart te zetten! Groningen als dé hub voor social impact.

Voor wie is Social Impact Day Groningen bestemd ?

De Social Impact Day Groningen richt zich op ondernemers die maatschappelijke meerwaarde willen realiseren. Het programma is opgezet voor startups, midden- en kleinbedrijf, corporates en beleidsmakers.

Sprekers zijn dit jaar:
• Willemijn Verloop , oprichter van de internationale hulporganisatie War Child en mede- directeur van Social Enterprise NL.
• Jan Rotmans , hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en bekend als internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid ) en
• Ben Cohen, oprichter en voormalig mede -eigenaar van Ben & Jerry's Ijs, een innovatief Amerikaans bedrijf dat ijs produceert op een duurzame manier en daarmee zeer succesvol is.

Het evenement vindt plaats in samenwerking met Let’s Gro, het succesvolle inspiratiefestival over de toekomst van de stad Groningen. Groningen barst van de goede initiatieven en innovaties, en het potentieel is nog vele malen groter. Tijdens Let’s Gro worden de goede ideeën voor de stad opgehaald.

Meer weten over de organisatie van Social Impact Day Groningen? Interesse in deelname, of in een Partnerschap?

Neem via onderstaande gegevens contact met ons op.
Bezoekadres Bries
Boterdiep 63
9712 LK Groningen
050 311 0215

Projectleider
Jan Willem Wennekes
janwillem@socialimpactdaygroningen.nl
06 4483 6363

Pers en inschrijvingen
Jorine Witte
jorine@socialimpactdaygroningen.nl
06 4074 3535

 
Socials