| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Het college van B&W van Haren ontwikkelt het Platform Duurzaam Haren door tot een gebiedstafel, en kiest daarbij voor aansluiting bij Noorden Duurzaam. De vereniging verwelkomt Haren als 150e lid en zet een kwartiermaker in om de gebiedstafel op gang te helpen.

body

Noorden Duurzaam is er trots op de gemeente Haren als 150ste lid te verwelkomen. Haren is daarmee de 4e gemeente, naast Groningen, Harlingen en Súdwest-Fryslân. De gemeente Haren voert een actief duurzaamheidsbeleid, met aandacht voor onder andere het groene karakter van de gemeente, de woningbouw, energie en duurzaamheidseducatie.

Het ontwikkelen van een gebiedstafel is een primeur. Aan de tafel draait het om de vraag hoe integrale duurzame gebiedsontwikkeling in de gemeente Haren vorm en vaart kan krijgen. De werkwijze is gelijk aan andere tafels: eerst de duurzaamheidskwesties vaststellen en deze vervolgens koppelen aan gebiedsbrede projecten. Met de beste projectideeën gaan ze aan de slag, bij voorkeur in samenwerking met andere netwerken en tafels bij Noorden Duurzaam, om zo een grotere achterban te bereiken en te mobiliseren.

Met deze werkwijze zijn vele kwesties aan te pakken. Bijvoorbeeld in de sfeer van de voedingsketen, de kledingketen, de energievoorziening, lokale mobiliteit, de inrichting van de openbare ruimte, duurzaamheid in het onderwijs en duurzaamheid in de zorg. Een gebiedstafel kan dan ook de aanleiding zijn om ook andere tafels te beginnen, die zich richten op specifieke thema's, sectoren en ketens in Haren.

Meer nieuws over de nieuwe gebiedstafel volgt dit voorjaar. Dan komen de verantwoordelijke wethouder Michiel Verbeek en de in Haren woonachtige ND-voorzitter Elly Pastoor aan het woord, en maken we de kwartiermaker voor deze eerste gebiedstafel bekend.

 
Socials