| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

FC Groningen is straks de zonnigste voetbalclub van Europa. Het stadion van FC Groningen, de Euroborg, wordt namelijk volledig voorzien van zonnecollectoren. Deze collectoren zijn niet alleen voor de club zelf, maar ook voor supporters die op hun eigen huis geen ruimte hebben voor een zonne-collector. Maar niet alleen bij voetballend Groningen is er plotseling vraag naar zonnecollectoren: ook bij de overige Stadjers en bedrijven. Dat is te danken aan een uniek energiebedrijf voor zonne-energie, Grunneger Power. Dat is een van de oudste, groene energiebedrijven van Nederland, dat momenteel zonnecollectoren helpt installeren op Groningse daken.

body

‘Het gaat uitstekend met Grunneger Power!’, vertelt directeur Jos Bijkersma. Zijn organisatie telt inmiddels 3554 leden. In totaal worden ruim 400 klanten voorzien van zonne-energie. De verwachting is dat Grunneger Power het komend jaar fors zal doorgroeien. Deze organisatie voor zonne-energie had het vorig zwaar toen leverancier Trianel failliet ging, maar inmiddels is dat probleem overwonnen en ziet de toekomst er weer zonnig uit.

Zonnecentrale-via-crowdfunding genomineerd voor innovatieprijs

Een ander opvallend Gronings initiatief is de zonnecentrale die de stichting 1miljoenwatt, Essent en FC Groningen op basis van crowdfunding in Groningen willen bouwen. Dit initiatief is genomineerd voor de Accenture Innovation Awards 2013.

Lees meer:

 
Socials