| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Als je als bedrijf pas een half jaar bezig bent en nu al moet uitbreiden, moet je wel iets goeds in handen hebben. Het in Ter Apel gevestigde Vision Food heeft dat met haar ‘High Pressure Processing-techniek’, oftewel HPP. Hierbij worden voedingsmiddelen in een machine op onder hoge druk gebracht. Alle aanwezige bacteriën worden hierdoor gedood, wat het voedsel vier keer langer houdbaar maakt. De techniek is een dermate groot succes, dat het in mei 2012 opgerichte bedrijf nu al aan uitbreiding van de werkzaamheden en het personeel denkt.

body

HPP is een nieuwe conserveringsmethode in Nederland. Om voedselbederf tegen te gaan wordt over het algemeen gebruikt gemaakt van conserveringstechnieken als pasteuriseren (kortstondig verhitten), steriliseren (langdurig verhitten) of worden er conserveringsmiddelen aan het voedsel toegevoegd. Een groot nadeel van deze technieken is dat het ten koste kan gaan van de voedingswaarde, de vitamines of de smaak. Bij HPP is dit niet geval: de oorspronkelijke voedingswaarde blijft volledig behouden en omdat er geen enkele toevoeging nodig is, blijft ook de smaak, kleur en textuur van producten als vlees, groente en fruit intact.

Lees verder op:

 
Socials