| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Met de Energieprijs Ondernemend Groningen 2012 wil de gemeente ondernemers stimuleren innovatief met energie om te gaan. De mooiste resultaten worden beloond met de prijs. Innovatie en voorbeeldfunctie zijn daarbij belangrijke criteria. De aanmoedigingsprijs van 5.000 euro gaat naar Bruins Visscher Licht.

body

De jury is onder de indruk van de manier waarop het bedrijf haar bedrijfsprofiel in ‘het licht’ van duurzaam ondernemen, technische product innovatie en energiebesparing weet te plaatsen. Als adviserend groothandel heeft Bruins Visscher Licht een grote invloed op de mate van duurzaamheid van de verlichting die zij plaatst bij klanten, maar het stelt zelf ook alles in het werk om duurzaam te ondernemen. De jury vindt het een voorbeeld voor andere bedrijven hoe de vele processen in de bedrijfsvoering tegen het licht zijn gehouden en er zuinige en duurzame alternatieven zijn ingevoerd. De resultaten: een forse energiebesparing door gebruik te maken van zuinige verlichting, groen gas, vermindering van verpakkingsmateriaal door hergebruik en innovatieve oplossingen. Ook medewerkers worden gestimuleerd een bijdrage te leveren. De jury vindt het sterk dat de maatregelen voortkomen uit een weloverwogen strategie om als groothandel energieneutraal te willen zijn. Hiervoor heeft de organisatie haar eigen programma “Groen Licht” opgezet, acties bedacht en is het ‘gewoon gestart’ met het uitvoeren. Daar waar nog CO2 wordt uitgestoot wordt dat gecompenseerd.
De jury onder voorzitterschap van wethouder Ton Schroor bestaat uit Wim van Gemert, lector Energietransitie aan de Hanzehogeschool en uit Bert Jan Hakvoort, directeur van de Zeevaart- en energieopleiding aan het Noorderpoort College en voorzitter van de Groningen City Club.

 
Socials