| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) heeft de Stichting Groen Gas Nederland in Den Haag formeel geopend met een bijdrage van 400.000 euro van het Rijk. Groen Gas Nederland is een initiatief van het bedrijfsleven en opgericht om de ontwikkeling van de groengasmarkt te versnellen. Ulco Vermeulen, voorzitter van Groen Gas Nederland en tevens directeur Participaties en Business Development bij Gasunie maakte de groen gasambities van de stichting bekend.

body

Onder grote belangstelling maakten CEO’s van de founders hun groen gasambities voor de komende tijd bekend. Deze founders zijn: Eneco, Essent, E.On Benelux, GasTerra, Gasunie, Gemeente Leeuwarden, LTO-Noord, Netbeheer Nederland en Provincie Fryslân. Bij deze gelegenheid werd ook de eerste SDE+ subsidie voor duurzame energie uitgereikt aan de Groene Poort, een samenwerkingsverband van jonge boeren.

Groen Gas Nederland is gevestigd in Leeuwarden en Utrecht. Directeur Erik van Engelen: “In de hoofdvestiging in Leeuwarden is bij het Kenniscentrum alle informatie over groen gas voorhanden. Marktmakers gaan nu de regio’s in om groen gasinitiatieven te begeleiden. Iedereen wordt bediend: van geïnteresseerde leken, ondernemende agrariërs tot beleidsmakers of technisch specialisten.”

(Bron: GIC)

Groen gas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Groen gas wordt schoon geproduceerd en is hernieuwbaar.

Lees meer op:

 
Socials