| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

De provincie Fryslân heeft in april een dekkend netwerk van groengas tankstations. Het bedrijf OrangeGas uit Heerenveen zal in maart en april groengas tankstations realiseren in Harlingen, Joure, Burgum en Surhuisterveen.

body

OrangeGas heeft al tankstations in Leeuwarden en Dokkum. Ook Post Olie Maatschappij heeft een groengas tankstation bij hun hoofdkantoor in Heerenveen. Hiermee komt het aantal groengas tankstations in Fryslân op zeven. Tevens heeft OrangeGas plannen om in 2011 nog tankstations te realiseren in Sneek en Wolvega.

OrangeGas realiseert en exploiteert groengasvulpunten. OrangeGas levert 100% groengas en is hiermee koploper in de markt. In Nederland heeft OrangeGas als doel om voor eind 2011 een landelijk dekkend groengasnetwerk te realiseren. In België zullen, in nauwe samenwerking met DATS 24, meerdere groengasvulpunten gerealiseerd worden rond Brussel en Antwerpen.

(Bron: persbericht OrangeGas)

OrangeGas verkoop vanaf 1 januari 2010 uitsluitend groengas aan de pomp. Groengas is de duurzame opvolger van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Biogas wordt op haar buurt gemaakt van verschillende soorten biomassa, zoals mest, rest stromen uit de voedingsmiddelenindustrie en rioolslib, te vergisten. Ook ontstaat er biogas bij vuilstortplaatsen.

OrangeGas koopt haar groengas in bij uitsluitend Nederlandse projecten.Omdat groengas biologisch wordt opgewekt is het een zeer duurzame energiebron. De uitstoot van CO2, fijnstof en Nox is nihil. Tevens vindt het transport van de brandstof plaats via het reguliere aardgasnetwerk en dit heeft als groot voordeel dat er geen transport met tankwagens naar de tankstations nodig is. Dit is veiliger en milieuvriendelijker.

(Bron: website OrangeGas)

 
Socials