| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
EPEA Nederland werkt aan de ontwikkeling van Cradle to Cradle® oplossingen voor de gehele waardeketen. EPEA ondersteunt bedrijven en organisaties in hun transitie van lineaire naar circulaire modellen. Als volle dochter van EPEA GmbH zijn we onderdeel van het netwerk van onderzoek- en advies-bureau’s opgericht door Dr. Michael Braungart, grondlegger van het Cradle to Cradle concept. Bij EPEA vind je meer dan 25 jaar ervaring en het wereldwijde netwerk waarin de Upcycle gerealiseerd wordt.

Werkgebied

Noord-Nederland

Beschrijving

Het Cradle to Cradle concept is ontwikkeld in de jaren 90 door Michael Braungart en William McDonough en is onderbouwd en verder doorontwikkeld met onderzoek uitgevoerd door EPEA. Cradle to Cradle is een innovatie methodologie voor het ontwerpen van producten, systemen en processen die een positieve bijdrage leveren aan economische, sociale en milieu aspecten.
Grondstoffen worden onttrokken en omgevormd tot producten die uiteindelijk op de vuilnisbelt, in de natuur of in de verbrandingsoven belanden. Zo gaat de waarde van materialen voorgoed verloren. Het Cradle to Cradle concept levert een alternatief voor dit systeem.
Lange tijd werd gedacht dat onze natuurlijke bronnen onuitputtelijk waren. Daarom werden deze bronnen gedurende de eerste industriële revolutie en de daarmee gepaard gaande technologische vooruitgang steeds meer verbruikt. Er ontstond een lineair systeem van grondstofdelving, toepassing en afdanking van materialen. Dit noemen we “cradle to grave”.

Doel

De Cradle to Cradle visie onderscheidt zich van het conventionele duurzaamheidsdenken door de nadruk te leggen op het vergroten van onze positieve impact en niet het verminderen van negatieve impact. We werken op basis van “eco-effectiviteit” in tegenstelling tot het klassieke “eco-efficiëntie” concept.

Vorm

Commercieel

Status

Actief

Website

http://www.epea.nl

Bestanden

   
  Vereniging Noorden Duurzaam
  Nieuws
  Evenementen
  Over Noorden Duurzaam
  Ledenlijst