| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Certificaat voor mens- en milieuveilige ontmantelingswerven voor zeeschepen. Begeleiding door GreenDock, auditing en certificatie door KEMA.

Ontmanteling van schepen gebeurt nu veelal op stranden in Zuidoost-Aziƫ , China en Turkije, het zogenoemde "beachen". De erbarmelijke omstandigheden waaronder dit gebeurt, leiden direct en indirect tot vele (dodelijke) slachtoffers. Daarnaast is de milieuschade enorm, onder meer door grootschalige directe vervuiling door producten als asbest en olie.

Dat het huidige "beachen" van schepen niet alleen voor de initiatiefnemers van Greendock een onhoudbare situatie is blijkt uit recente wet- en regelgeving. Deze wet- en regelgeving bepaalt dat enkelwandige tankers vanaf 2003 door de Europese Commissie uit de Europese Unie en- zoals besloten door de International Maritime Organization (IMO) eind 2003- wereldwijd in 2010 worden verbannen.

Greendock heeft op het gebied van ontmanteling en recycling van schepen een wereldwijde standaard ontwikkeld conform Standard for Certification DNV 4.1 (refererend aan de IMO richtlijnen) waardoor een "zero-pollution" werkwijze kan worden gegarandeerd, acceptabel voor mens en milieu.

Bron: www.greendock.nl

 
 
Socials