| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Op 19 september heeft de projectgroep Noorden Duurzaam van CODIN het resultaat van een gesprekkenserie gepresenteerd. Met de ruim 40 aanwezigen is daarop besloten de vereniging Noorden Duurzaam op te richten.

body

Geïnspireerd door de bijval op 19 september (verslag) heeft de projectgroep hard gewerkt aan de voorbereiding van de oprichting van de vereniging. De statuten zijn gereed en in de week van 18 november passeert de oprichtingsakte bij notariskantoor Broekema Nielsen. Dan volgt inschrijving bij de Kamer van Koophandel. De projectgroep vormt het oprichtingsbestuur. Er komt een Raad van Toezicht, die namens de Algemene Ledenvergadering toezicht houdt op het bestuur en op de middelen-verwerving en –besteding.
Zodra de vereniging formeel is opgericht en de website operationeel is, wordt dat bekend gemaakt en kan men zich inschrijven als lid. Dat gaat via de website, waarop ook de verschuldigde contributie zichtbaar is. De website is, verwachten we, rond 20 november operationeel, al zal er ook daarna nog aan worden gewerkt. We willen eerst even proefdraaien met de inschrijvingsprocedure, voordat het startsein voor de aanmelding wordt gegeven.

Inrichting en start

Intussen is ook de invulling van het verenigingsbureau (backoffice) gevorderd. Dat betreft zaken als de ledenadministratie, de boekhouding, de werkwijze van de transitietafels, de begeleiding van die tafels, het in kaart brengen van het vrijwilligersnetwerk, informatiemanagement enz. Uitgangspunt is dat werkzaamheden zoveel mogelijk binnen de vereniging worden ‘uitbesteed’. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de ‘aanbiedingen’ op de registratieformulieren die op 19 september zijn ingevuld. We komen daar later op terug.
Ook na 19 september zijn we doorgegaan met het voeren van gesprekken met bedrijven, instanties en organisaties. Dat leverde in alle gevallen enthousiasme op voor de ideeën achter Noorden Duurzaam en meestal ook de toezegging van een lidmaatschap. Met enkele partijen vindt verder overleg plaats over een grondleggersrol. We hopen dat we daardoor, met de al ontvangen toezeggingen, enigszins in de buurt komen van het begrote bedrag aan oprichtingskosten.
Tot zover dit bericht over de stand van zaken. We melden ons binnenkort weer met een bericht over de feitelijke start van de vereniging Noorden Duurzaam. We hopen dat u dan niet aarzelt om gehoor te geven aan ons verzoek om u aan te melden als lid!

Namens het bestuur van de vereniging
Noorden Duurzaam i.o.,

Elly Pastoor,
voorzitter

17 november 2013

Lees verder op de welkompagina van de vereniging Noorden Duurzaam

 
Socials