| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

De thematafel Duurzame Inzetbaarheid van Noorden Duurzaam was op 10 en 11 juni aanwezig op de Ondernemersdagen in Groningen. Het thema dit jaar was Futureproof Ondernemen. Sandra van Gaalen, programmamanager Mens en Werk van MVO Nederland en lid van de thematafel, verzorgde vier druk bezochte workshops over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tijdens de workshops hielden Jolanda, Maud en Elly een korte pitch over Het Huis van de Duurzame Inzetbaarheid en de activiteiten van de tafel.

body

Het fundament van het Huis is de vitaliteit van de medewerker. Bedrijven die werk maken van de gezondheid en betrokkenheid van medewerkers plukken daar de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, een lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

De eerste verdieping van het huis staat voor de kennis en vaardigheden van medewerkers. Continu blijven leren vergroot de inzetbaarheid van medewerkers en helpt bedrijven gelijke pas te houden met de ontwikkelingen in de markt. Om zo de continuïteit van het bedrijf veilig te stellen. Huis van duurzame inzetbaarheidDe tweede verdieping staat voor de betrokkenheid van medewerkers. Een gemotiveerde medewerker levert betere prestaties en is minder vaak ziek. De derde verdieping focust op de inhoud van het werk. Over- maar ook onderbelasting kunnen leiden tot werkstress en erger, burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziekten. De vier verdiepingen vormen de pijlers onder de goede inzetbaarheid van medewerkers.

Na afloop van de workshops hebben we leuke en informatieve gesprekken aangeknoopt met heel verschillende mensen, van bevlogen ondernemers en geïnspireerde zzp-ers tot goed geïnformeerde uwv-medewerkers. Met onze nieuwe folder over het Huis en de activiteiten van de Tafel konden we een prima visitekaartje afgeven. Deze nieuwe contacten leveren veel inspiratie voor de toekomstige activiteiten van onze tafel.

Maud Diemer
Jolanda Hiemstra
Elly van der Gugten

 
Socials