| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Begin: 
don 18 feb 2016 20:00
Eind: 
don 18 feb 2016 22:30
Onder de titel ‘Duurzaam Meters Maken; Hoe krijgen we Oldambt duurzaam aan het werk?’, organiseren de Oldambtster afdelingen van PvdA en GroenLinks een bijeenkomst over de mogelijkheden om op het vlak van de duurzaamheid vooruitgang te boeken.

Gaan andere manieren om energie te produceren, isolatie van woningen, aandacht voor groen en natuur, duurzame landbouw, bio-based economy en toerisme niet alleen zorgen voor een beter milieu, maar leveren ze ook werk op in Oost-Groningen? Dat is de vraag waarover een aantal deskundigen en het publiek zich zullen gaan buigen. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.

De avond zal geopend worden door prof. Henk Moll (RUG) die iets zal vertellen over de mogelijkheden die een duurzame economie biedt als het gaat om milieu en werkgelegenheid. Hij zal ook ingaan op de vraag hoe de gemeente Oldambt er wat dat betreft voorstaat en welke mogelijkheden tot verbeteringen er zijn. Ex-staatssecretaris Wilma Mansveld zal vervolgens actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid aan de orde stellen en die toespitsen op de situatie in Oost-Groningen.

Gedeputeerde Nienke Homan schetst als derde spreekster de mogelijkheden die de provincie Groningen ziet voor duurzame ontwikkelingen en de rol die gemeenten daarin kunnen spelen. Ook de mogelijkheid om als gemeente zelfstandig duurzaamheidsbeleid op te zetten, zal zij aan de orde stellen. Afsluitend gaat wethouder Laura Broekhuizen van Oldambt in op de kansen die zij ziet voor de gemeente en de rol die andere overheden en particulieren zouden kunnen spelen als het om het milieu en duurzame werkgelegenheid gaat.

Lees verder op:

Locatie: 
Brasserie Harbour Jazz Club
Havenkade West 3
Winschoten, Groningen
Javascript is required to view this map.
 
Socials