| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Begin: 
maa 20 apr 2015 10:00
Eind: 
maa 20 apr 2015 16:00
Deze cursus gaat over leiderschap in duurzame ontwikkeling. De duurzaamheidsfilosofie ‘The Natural Step’ is uit Zweden overgewaaid en rust op vier principes: de bodem niet uitputten, schadelijke chemische stoffen vermijden, de natuur respecteren en aandacht voor de mens. De training is uitermate geschikt voor medewerkers die hun organisatie duurzaam willen maken.

Workshop: The Natural Step
Over leiderschap in duurzame ontwikkeling

De gemeente Eindhoven, lokale corporaties en diverse bedrijven pionieren met ‘The Natural Step’. Deze uit Zweden overgewaaide duurzaamheidsfilosofie rust op vier principes: de bodem niet uitputten, schadelijke chemische stoffen vermijden, de natuur respecteren en aandacht voor de mens. Stadspoort Landbouw is daarbij het eerste pilot (bouw)project naar ontwerp van KAW/e.

De workshop

De workshop laat je kennis maken met de basistheorie en modellen van The Natural Step. The Natural Step wil met name een duurzaamheidsvisie zijn en daarmee een kader scheppen voor duurzame ontwikkeling en denken. We gaan in op de trechtertheorie, het systeem van de aarde en de 4 duurzaamheidsprincipes, de methode van backcasten en het 5 Level Framework.

Tijdens de middag ga je actief aan de slag. Theorie wordt afgewisseld met oefeningen en praktijkcasussen die de lesstof ondersteunen. In de middag is er ruimte om een eigen casus in te brengen. Tijdens de training word je natuurlijk voorzien van koffie, thee, lekkers en een gezonde lunch.

De trainer

Frank Metsemakers heeft ervaring opgedaan als gebiedsprogrammeur bij de Gemeente Eindhoven en later als coördinator gebiedsontwikkeling bij het Woonbedrijf. Vanuit deze achtergrond heeft hij in april 2014 de stap gezet naar zijn eigen bureau Stadsgekko. Van hieruit heeft hij inmiddels ook al tientallen keren de training over the natural step gegeven. En met succes! Frank is door Irma van Beek, adviseur bij KAW, benaderd om deze training ook in het Noorden aan te bieden.

Voor wie?

De training is uitermate geschikt voor medewerkers van woningbouwcorporaties, zzp-ers die met dit thema werken, kwartiermakers, beleidsmedewerkers, ambtenaren, ondernemers, docenten en onderzoekers en alle anderen die hun organisatie duurzaam willen maken.

Kosten

De kosten voor deelname aan de training zijn € 175,- excl. BTW.

De training gaat door bij minimaal 12 deelnemers.

Locatie: 
KAW
Kattenhage 1
Groningen
Javascript is required to view this map.
 
Socials