| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Begin: 
woe 10 sep 2014 14:00
Eind: 
woe 10 sep 2014 17:00
Bijeenkomst van Platform Maatschappelijk Ondernemen Groningen en het Expertisecentrum Informele Zorg Groningen voor alle werkgevers (of P&O’ers) die invulling willen geven aan goed werkgeverschap.

Goed werkgeverschap. Wat is dat? Hoe doe je dat?

Natuurlijk zorgt u goed voor uw werknemers. Maar wat is ‘goed’ genoeg? En hoe kan het beter? Zijn er binnen uw organisatie afspraken gemaakt over het combineren van werk en mantelzorg? Neemt u ook oudere werknemers aan? Of mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt? Het is goed om over al dat soort onderwerpen goed na te denken, want volgens de wet bent u verplicht zich als ‘goed’ werkgever te gedragen.

Wilt u weten wat de implicaties zijn van die wet en hoe u de koe bij de horens kunt vatten? Bezoek dan de inspiratiemiddag Goed Werkgeverschap op woensdag 10 september aanstaande van 14.00 tot 17.00 uur bij Menzis in Groningen. De organisatie is in handen van Platform Maatschappelijk Ondernemen Groningen (PMOG) en het Expertisecentrum Informele Zorg Groningen. Zij verzekeren u dat u geïnspireerd naar huis gaat en direct aan de slag kunt met concrete acties en ideeën.

Voor wie is deze bijeenkomst?

Voor alle werkgevers (of P&O’ers) die invulling willen geven aan goed werkgeverschap. In het veranderende maatschappelijke en politieke landschap komt er veel op werkgevers af. Steeds vaker zult u geconfronteerd worden met werknemers die hun werk moeten combineren met mantelzorg. En wilt u duurzaam ondernemen, dan komen zaken op u af als seniore sollicitanten, werkervaringsplekken voor jongeren en ouderen, werkplekken voor mensen met een beperking, enzovoort.

Programma

Vanaf 13.30 uur bent u welkom bij Menzis. Het programma start om 14.00 uur en bestaat uit drie inleidingen en workshops:

  • Combineren van mantelzorg en werk, inleiding door Margreet Woessner, projectmanager Stichting Werk& Mantelzorg. Eén op de acht werknemers is mantelzorger. Dankzij mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid kunnen werknemers werk en mantelzorg combineren. U hoort hoe u dat kunt aanpakken en welke ondersteuning u kunt bieden.
  • Mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen, inleiding door Hilda R. Hendriks-Boomsma, directeur van Hendriks Bedrijfsdiensten Sappemeer. "Ieder mens heeft een gebruiksaanwijzing, die moet je kennen," zegt Hilda Hendriks die leiding geeft aan een schoonmaakbedrijf . Ze heeft een krappe 100 mensen in dienst waarvan zo'n 25% een, al dan niet gediagnosticeerde beperking heeft. "Iedereen heeft sterke punten, die moet je benutten." Het schoonmaakbedrijf is aangesloten bij de Normaalste Zaak. In de workshop worden de mogelijkheden toegelicht om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.
  • Vergrijzing en ontgroening; duurzame inzetbaarheid van uw (jonge en oude) werknemers.

Om 17.00 uur sluiten we af met een drankje en kunt u ervaringen met collega’s uitwisselen en uw netwerk uitbreiden.

Aanmelden

Aan het bijwonen van de inspiratiemiddag zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan tot 5 september op de website van CMO Groningen. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met de organisatie: m.vinkenborg@cmogroningen.nl of e.rodenburg@cmogroningen.nl.
We zien u graag op 10 september bij Menzis (Winschoterdiep 70, 9723 AB) in Groningen. Tot dan!

Locatie: 
Menzis
Winschoterdiep 70
Groningen, Groningen
Javascript is required to view this map.
 
Socials